Spring naar de inhoud

Bezoek vanuit Nieuw-Zeeland aan het museum Luchtoorlog WOII Augustus 2019

Op vakantie in Bretagne, leerde ik in de B&B een Engelsman, David Green kennen.

Na het avondmaal toonde hij mij op zijn tablet oude foto’s van zijn oom die bij de RAF in dienst geweest was.

Toen ik de groepsfoto van dichterbij bekeek, had één van de piloten een geit “Billy The Goat” op zijn schouders.

Ik vertelde David dat dit waarschijnlijk 609 Sqn moet zijn.

Verbaasd vroeg hij mij hoe ik dat nu kon weten en toen vertelde ik het verhaal van “Wings of Memory”.

Een jaar later toen ons museum een feit was, kwam hij op bezoek en op een tentoongestelde foto herkende hij zijn Nieuw-Zeelandse oom F/LT James Humphreys. Hij bracht zijn neven en nicht in Nieuw-Zeeland hiervan op de hoogte.

Enkele maanden later kwam dochter Penny Humphreys op bezoek bij haar zoon Hamish in Londen.

Daar bracht ze een bezoek aan een museum waar de motor van haar vaders gecrashte Spitfire zich bevindt en nadien kwam ze een kijkje nemen in ons nieuwe museum.

Beiden waren heel enthousiast over onze organisatie. Bij hun vertrek, overhandigde ik hen nog de foto van hun vader en grootvader in 609 Sqn. Vele groeten en felicitaties werden overgemaakt naar WOM. Keep on going.

Alweer een goeie band gesmeed met de Commonwealth.