Spring naar de inhoud

Museum “Project” Hunnegem site – Luchtoorlog WO2

OPBOUW MUSEUM LUCHTOORLOG WO2

In december 2018 werd door David Larmuseau, beheerder HuGe museum voorgesteld aan Wings Of Memory om een museum op te bouwen in de oude boerderij van Hunnegem. Na 15 jaar op zoek te gaan en te onderhandelen met de stad Geraardsbergen kwam dit voorstel als geroepen. De leden van Wings Of Memory twijfelden er niet aan en startten de werken in december 2018. Ondertussen is deel 1 ( Stalling) geopend sinds 30 mei 2019. Men werkt ondertussen voort aan de resterende stallingen en ruimten. Einddatum van het geheel is eind 2020.

Open fotoalbum ‘Opbouw’

OPENING MUSEUM 30 MEI 2019

Op 30 mei werd deel 1 van het luchtoorlog wo2 museum geopend. Een tal van genodigden waren aanwezig waaronder Directeur HuGe museum David Larmuseau, Luitenant-kolonel van het vliegwezen stafbrevethouder Jo Heylens en enkele van het stadsbestuur Geraardsbergen.
Het was een voltreffer van de eerste dag, een 100 tal mensen bezochten het museum.
In deel 1 kan men momenteel een compilatie zien van verschillende, getroffen en opgegraven vliegtuigen van Geraardsbergen en deelgemeenten. Later zal iedere ruimte onderverdeeld worden en zal een onderscheid gemaakt worden van bommenwerpers en jagers, allen neergestort in onze regio en in België.
Wings Of Memory bedankt hierbij iedereen aanwezig die bijzondere dag.
Een nieuw hoofdstuk en stukje geschiedenis word dan ook geschreven. Eindelijk kan het door de WOM leden gedane huzarenwerk van meer dan 23 jaar nl. opzoekingen, bergingen, enz… aan het grote publiek getoond worden wat de doelstelling altijd geweest is van de vereniging.

Wings Of Memory


Open fotoalbum ‘Opening’


INFO:
Hunnegem site – Luchtoorlog museum Wings Of Memory
Open iedere derde zondag van de maand van 14u tot 18u
Ingang: 5 euro
Adres: Gasthuisstraat 102 – 9500 Geraardsbergen – België
Station NMBS op 600m
   Parking op 150m (Sporthal ‘De Kriebel | WZC ‘De Populier’)