Spring naar de inhoud

Mysterie van de Ophasseltse ‘vliegende bom’

Wings of Memory en Guy Wattez ontrafelen mysterie van de Ophasseltse ‘vliegende bom’
Expo toont leed veroorzaakt door V2-raket tijdens Tweede Wereldoorlog: “Uitzonderlijk dat we brokstukken terugvonden”
Het team van WOM samen met Guy Wattez (derde van rechts).
Het team van WOM samen met Guy Wattez (derde van rechts). — © jlg
GERAARDSBERGEN – Dinsdag 2 november 1944 kwam een Duits projectiel met dodelijke lading aan boord neer in een weide aan de Tempelstraat in Ophasselt, er vielen één dode en een zwaargewonde. Na grondig onderzoek door Ophasseltenaar Guy Wattez en de vereniging Wings of Memory (WOM) blijkt dat het om een V2 ging, een ballistische raket. Een expo brengt vanaf zaterdag 23 april het verhaal van de V1 vliegende bom en V2-raket in Geraardsbergen tot leven.