Spring naar de inhoud

VE Day te Geraardsbergen

8 Mei 2022 VE Day te Geraardsbergen. We startte de dag met onze Nederlandse vrienden met een bezoek aan de monumenten te Goeferdinge en Overboerlare. Beiden een getuigenis van de Betuwse vluchtelingen welke in onze streek werden opgevangen in 1944. Velen verbleven in gastgezinnen waar vriendschap groeide en uit erkenning werden monumenten opgericht. Bloemen werden gelegd door onze Burgemeester en wethouders van Lingewaard en Betuwe. Dan volgde op het Stationsplein de jaarlijkse herdenking van 8 Mei. Hier ook werden bloemen gelegd aan het monument van onze helden. Burgemeester Guido De Padt, Dhr. Theo Janssen ( wethouder Lingewaard ) en Dhr. Wijnte Hol ( wethouder Betuwe ). Vaderlandslievende verengingen waren ook aanwezig. Onder de begeleiding van de fanfare “ Met Muziek door het leven “ Ophasselt, werd er door de straten van Geraardsbergen naar het Koetsenhuis gestapt waar een receptie plaatsvond. Wij danken het Stadsbestuur, Stadsdiensten, Vaderlandslievende verenigingen voor de samenwerking. Speciale dank aan ons lid Stephaan Herregodts voor de organisatie ( Wings of Memory ) Jimmy Godaert voor de foto’s en Johan P & Luc T voor de Willy jeep begeleiding die zeker gesmaakt werd door onze Nederlandse vrienden.