Spring naar de inhoud

Bezoek uit Ursel

Op 22 mei 2022 kregen we in het museum luchtoorlog wo2 een bezoek van Ronny de Rocker, een medewerker van werkgroep B67 Ursel. Na een uitgebreide rondleiding en zeer lange babbel, schonk Ronny enkele brokstukken van een Duitse oefenbom aan Wings of Memory. De brokstukken waren afkomstig van één of meerdere oefenbommen van 250 kg en waren vervaardigd uit beton. De oefenbommen zijn door Ronny teruggevonden in het Drongengoed te Ursel en werden, zoals de naam doet vermoeden, er tijdens de oorlog gebruikt om vliegeniers te trainen in het precisie afwerpen van bommen, alsook kennis te leren maken met de gevolgen daarvan op de bestuurbaarheid van het vliegtuig. De reeds aangehaalde oefenbommen werden waarschijnlijk te Ursel afgeworpen door Messerschmitt Bf 110’s, waarvan Wings of Memory in het verleden twee toestellen kon bergen. Delen van beide toestellen zijn te bezichtigen in het museum.

Wings of memory bedankt Ronny de Rocker van harte voor zijn schenking en voor de zeer aangename babbel.

Tally Ho

Bram J.
L. van Arnhem “Wulf”