Spring naar de inhoud

11 november viering – Geraardsbergen


11 NOVEMBER VIERING – STAD GERAARDSBERGEN – WINGS OF MEMORY

Sinds 2013 organiseren Wings Of Memory de 11 november herdenkingsplechtigheid, dit op aanvraag van de stad Geraardsbergen. Het is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden .

Het vaste draaiboek, onder leiding van enkele leden legt op 11 november uiteraard  nadruk op nagedachtenis van de Groote oorlog maar tevens ook op alle gesneuvelden van WO 2. Sinds 2013 worden kinderen van de nabijgelegen scholen betrokken bij de plechtigheid. Dit humaan aspect word dan ook door de bevolking en de stad gerespecteerd en is ondertussen ook een vaste regel geworden in het draaiboek.

Enkele dagen voor de plechtigheid worden door enkele leden voordrachten en uitleg geven in scholen met als onderwerp “11 november“

Na de plechtigheid en receptie op het stadhuis van de stad gaan Wings Of Memory een groet brengen aan de monumenten van gesneuvelde vliegeniers  en militairen. Ook enkele monumenten die in de vergeethoek zijn geraakt  werden de laatste jaren terug opgewaardeerd.

Photo’s: