Spring naar de inhoud

Wings of Memory en COVID-19


Ook tijdens de moeilijke Covid periode denkt WOM aan de jongens die ons hielpen bevrijden. Verschillende initiatieven werden gedaan zodat op de juiste dag er toch aandacht ging naar de herdenkingen. Via internet werd er  opgeroepen om zowel voor VE Day 75 jaar als , Remeberance Day ( USA ) & ANZAC Day iets te doen en foto’s te delen via sociaal media. WOM nam dit ter harte en deed voor VE Day 08 mei 2020 een herdenking op de begraafplaats te Geraardsbergen , hier liggen 3 Crews begraven . ( foto’s VE Day 75 jaar en Filmpje toevoegen )

Op ANZAC Day 25 April 2020 om 06 :00 hr. in de ochtend herdenken ze vanuit hun eigen tuin. De foto’s werden gedeeld en men kreeg reactie uit het verre Nieuw Zeeland & Australië met wel gemeende dank voor de inzet. ( Foto’s & Filmpje ANZAC Day )

Tevens op 25 mei 2020 , de Amerikaanse Remeberance Day , werd aan het monument in Zandbergen een eerbetoon gedaan. ( foto’s US Zandbergen )

Alle werden gedaan met toepassing van de opgelegde Covid Maatregelen.